woensdag 24 maart 2010

Webshops zetten Actiecode campagnes exclusief in.

Een tijdje geleden schreven we over het inzetten van Kortingscode actie door webshops algemeen. Een handige manier om bijvoorbeeld van je over voorraad af te komen of om extra aandacht te geven aan een product of productgroep.

Voor webshops en de marketing medewerkers is het wel handig om te zien wat er zoal gebeurd met de acties die zij uitzetten. Veel systemen registreren namelijk wel of een kortingscode of actiecode gebruikt wordt en via welke website.

Hiervoor zet men vaak exclusieve kortingscodes of actiecodes in. Exclusieve codes zijn veelal codes die de naam of url van de website in zich hebben. Zo kan een code voor je korting bijvoorbeeld zijn actiecodenl wat verwijst naar Actiecode.nl.

Veel Kortingscode websites hebben onderling dan ook een soort afspraak dat deze codes niet overgenomen worden. Net als met alle zaken op internet kan je nooit 100% voorkomen dat de code die je als adverteerder uitgeeft gaat "zwerven" op het internet en je er dus geen zicht meer op hebt.

Inmiddels zie je ook andere voorbeelden. Actiecode acties exclusief en alleen via een bepaalde website of websites. Hierbij kiest de adverteerder op basis van gevoel, ervaring of meningen van andere voor een bepaalde groep om de actie te promoten.

Het verschil tussen de exclusieve codes en Exclusieve acties zit hem er dan ook in dat bij Exclusieve acties er nergens anders een dergelijke actie zal worden aangeboden.

Een voorbeeld hierbij is Ecamp.nl die camping vakanties aanbied op het internet. Je boekt daar gemakkelijk een camping en kan op vakantie. Ecamp zag in de websites www.kortingscode.net en www.actiecode.nl een mooie kans om hun merk en aanbod te laten vertegenwoordigen.

Het is dus voor jouw als internet bezoeker raadzaam om in de toekomst sites als Kortingscode.net, Actiecode.nl, Couponcode.nl, Actiepagina.nl en menig ander scherp in de gaten te houden. Immers de nieuwe vorm van besparen is via kortingscodes, Actiecodes en kortingsbonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten